نظارت صحیح بر کارمندان

نظارت صحیح بر کارمندان

هر مدیری مایل است بداند کارمندانش در طول ساعات کاری چه فعالیت هایی انجام میدهند. نظارت بر کارمندان و جمع آوری اطلاعات از کارکرد آنها می تواند به شیوه های مختلفی صورت بگیرد. شاید اولین مرحله از تحلیل عملکرد کارمندان در مجموعه تان بکارگیری دستگاه حضور و غیاب و ثبت زمان ورود و خروج آنهاست اما این نظارت صرفا در ثبت تردد کارمندان خلاصه نمیشود.

آمارها نشان می دهند که ۴۶ درصد کارمندان در محیط کار اخبار و ایمیل های خود را می خوانند، ۲۶ درصد از آنها سری به شبکه های اجتماعی می زنند و بطور کلی ۶۴ درصد از کارمندان، دست کم بین ۱۵ دقیقه تا یک ساعت از زمان کاری خود را صرف پیگیری امور شخصی شان می کنند. اگر تأخیر و تعجیل هر کارمند را نیز به این اعداد اضافه کنیم، متوجه خواهیم شد برای نظم دهی به حضور و غیاب آنها و نیز بهره وری هر نفر در محیط کار باید چاره ای اندیشید.

برخی از شیوه های نظارت بر فعالیت کارمندان

۱) نرم افزارهای نظارت بر صفحه نمایش: برخی نرم افزارها امکان ردیابی فعالیت کارکنان را فراهم مینمایند. برنامه های مورداستفاده، سرعت و دقت اطلاعات واردشده توسط فرد، مدت زمان عدم استفاده از کامپیوتر و نیز ترافیک ورودی و خروجی شبکه از جمله مواردی هستند که این نرم افزارها می توانند در موردشان به شما اطلاعات دقیقی ارائه دهند.

۲) نظارت تصویری: استفاده از دوربین های مداربسته یکی دیگر از روشهای نظارت بر کارمندان است. در این شیوه علاوه بر آن که عملکرد نفرات را مورد رصد قرار می دهید، می توانید تا حدودی از کم کاری و انجام فعالیت های متفرقه توسط کارمندان پیشگیری نمائید.

۳) ضبط و شنود مکالمات: این شیوه بیشتر در مورد مراکز تماس و بخشهای فروش و بازاریابی جهت تحلیل کیفی تماس های کارمندان مورد استفاده قرار می گیرد. به این وسیله می توانید هم به بهبود کیفیت تماسها و خدمات دهی بهتر به مشتریان استفاده کنید و هم میزان کارکرد هر شخص با تلفن را مورد ارزیابی قرار دهید.

نظارت صحیح بر کارمندان

چگونگی نظارت صحیح بر کارمندان

 

فواید نظارت صحیح بر کارمندان

نظارت بر کارمندان اگر فواید زیادی از جمله آشکار شدن سوءاستفاده های احتمالی داشته باشد، اما می تواند معایبی را نیز با خود به همراه بیاورد. بسیاری از افراد، رصد فعالیت کارمندان را مصداقی از بی اعتمادی سازمان یافته در میان صاحبان مشاغل می دانند. نظارت بر فعالیت کارکنان علاوه بر این می تواند نوعی تجاوز به حریم شخصی آنها تلقی شود و یا با ایجاد جو کنترل شده، بر روی خلاقیت فردی آنها تاثیر منفی بگذارد.

به این ترتیب ممکن است بخواهیم نظارت را به شکل متعادل تری انجام دهیم. برخی راهکارها مانند استفاده از دستگاههای کنترل تردد از جمله روشهای مثبت نظارتی هستند. با استفاده از دستگاه های کنترل تردد خواهید توانست ورود و خروج پرسنل به هر بخش مجموعه را محدود کنید و مهمتر از آن، زمان صرف شده توسط هر فرد را در بخشهای مختلف مجموعه رصد کنید. استفاده از دستگاه های کنترل تردد ضمن بالاتر بردن امنیت، میتواند باعث کاهش عبور و مرور غیرضروری در میان واحدهای مختلف یک سازمان شود.

فراموش نکنید که نظارت بر کارمندان نباید به شیوه ای خارج از عرف صورت پذیرد و از حدود اخلاقی و قانونی خارج شود. در این فرآیند، لازم است در جهت جلب اعتماد نیروهایتان رفتار کنید و به آنان این اطمینان را بدهید که در جهت ایجاد نظم بیشتر در مجموعه و بالا بردن میزان بهره وری آنها حرکت خواهید کرد. همچنین در نظر داشته باشید که با برخی از راهکارهای ساده مانند استفاده از دستگاههای حضور و غیاب و کنترل تردد می توانید تا حدود زیادی به خواسته های خود در مورد القای فرهنگ سازمانی و افزایش نظم و بهره وری کارکنان مجموعه خود برسید.

مشاهده ی محصولات و دستگاه های کنترل تردد 

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *