فناوری بیومتریک، آیندهی سیستمهای کنترل تردد
در میان نگرانی های امنیتی موجود، دولتها، شرکتها و مدیران باید راهکارهایی را برای احراز هویت اجرا کنند که در عین تضمین امنیت، از بازدهی بالایی نیز برخوردار باشد. سیستمهای کنترل تردد کارتی دهه های متمادی مورد استفاده بوده اند اما اکنون در چشم اندازهای تازه این صنعت، کافی به نظر نمی آیند. یکی از فناوریهای پیشرو که میتواند خلأ موجود را برطرف کند، فناوری زیست شناختی یا همان بیومتریک است. برخی از مزایای کلیدی این فناوری سبب شده تا هم امنیت بیشتری تأمین شود و هم منابع کمتری مورد نیاز باشد.
فناوری بیومتریک در سیستم های کنترل تردد
1-اثر انگشت:
استفاده از اثر انگشت بعنوان راهی برای احراز هویت بیش از یک قرن سابقه دارد. دستگاه های مجهز به این فناوری، برآمدگی ها و شیارهای موجود بر سطح انگشت را ثبت میکنند.
2-هندسه دست:
این شکل از فناوری، طول، عرض، ضخامت و سطح دست را اندازه گیری می کند. زخم، آلودگی و سایر عوامل سطحی پوست تاثیری در قدرت شناسایی دستگاه های با قابلیت شناسایی دست نخواهد داشت.
3-الگوی چشم:
دستگاه های مبتنی بر فناوری اسکن عنبیه و شبکیه چشم، بر مبنای خواص منحصربفرد فیزیولوژیکال چشم کار میکنند. عنبیه در قسمت جلویی و شبکیه در قسمت پشتی داخل چشم قرار گرفته است. دستگاههای برخوردار از این فناوری هنوز به اندازه سایر دستگاه ها رایج نشده اند. ضمن اینکه هنوز در مورد عوارض جانبی استفاده از این دستگاه ها بر روی چشم گمانه زنی میشود.
4-تشخیص چهره:
فناوری تشخیص چهره از اطلاعاتی مانند شکل سه بعدی صورت، آنالیز بافت پوست و الگوی رگ ها و گرمای چهره برای تشخیصی منحصربفرد بهره میگیرد. این سیستم خصوصیات چهره را با استفاده از تحلیل ویژگیهای خاص از قبیل شکل، اندازه، تناسب و محل قرارگیری چشم ها، فک و گونه ها ترسیم میکند. اطلاعات به دست آمده به یک الگو تبدیل و برای یافتن موردی که با شواهد فعلی تطبیق داشته باشد، با داده های قبلی مقایسه میگردد. در سامانه های کنترل تردد، تنها آن دسته از کاربرانی که اطلاعات هویتی منطبق با پایگاه داده ها داشته باشند، امکان دسترسی به ساختمان را خواهند داشت. در صورتی که افراد فاقد مجوز دسترسی، برای ورود به ساختمان تلاش کنند، هشدارهای امنیتی به شما ارسال خواهد شد.
آینده سیستم های کنترل تردد
پیشبینی میشود روند رو به رشد فناوری تشخیص چهره در سال های آتی نیز ادامه پیدا کند. انتظار میرود بازار جهانی این فناوری تا سال 2024 با نرخ رشد مرکب سالانه 16.6 درصدی، درآمد هفت میلیارد دلاری ایجاد کند. این آمار نشان میدهد تشخیص چهره در کانون توجه و پیشرفت صنعت کنترل تردد خواهد بود. علاوه بر این ارقام، واقعیات موجود نیز بر آمار مذکور صحه میگذارند. فناوری تشخیص چهره در تلفن های هوشمند، در هزاران دستگاه به کار برده خواهد شد. همچنین کنترل تردد مبتنی بر فضای ابری نیز این قابلیت را خواهد داد که در هر نقطه جغرافیایی امنیت بناها تأمین گردد. از ساختمانهای بلندمرتبه و آسمانخراشها گرفته تا ساختمانهای اداری و تجاری و صنعتی به این وسیله ایمن خواهند شد. سرمایه گذاران در این صنعت نیز میکوشند تا توازنی میان امنیت و رعایت حریم خصوصی کاربران ایجاد نمایند.
مزایای سیستم های کنترل تردد مبتنی بر تشخیص چهره
تشخیص چهره امنیت بسیار بالاتری را در مقایسه با کارت ها و توکن های امنیتی در اختیارمان میگذارد. همچنین سهولت کاربری از دیگر مزایای استفاده از سیستم های مبتنی بر تشخیص چهره است. چند مورد از مزیت های فناوری تشخیص چهره در زیر آمده است:
- سهولت: کاربران دیگر نیازی به جابجا کردن توکن جهت احراز هویت نخواهند داشت. مدیران نیز امکان بیشتری برای کنترل مجموعه از راه دور پیدا میکنند. با انتقال بخش مهمی از فرآیند به بخش نرم افزاری، تجهیزات نیز به میزان کمتری در معرض آسیبهای محیطی خواهند بود.
- یکپارچگی و تکامل: فناوری تشخیص چهره قابلیت بالایی در همگام سازی و یکپارچگی با سیستمهای موجود دارد. همچنین این فناوری از طریق پلتفرمهای مبتنی بر وب و موبایل که از این تکنولوژی میزبانی میکنند امکانات کاربرپسندی برای مخاطب ایجاد میکند.
- رسیدگی و پیگیری بیشتر: این فناوری امکان بروزرسانی لحظه ای را در اختیار کاربران میگذارد. این قابلیت مدیران را قادر میسازد تا بدانند هر کاربر در هر لحظه به چه محدوده ای وارد شده است. کاربرد دیگر این قابلیت آنست که امکان بررسی عبور نامتعارف هر کاربر را به وجود می آورد.
- ایجاد ایمنی در برابر ویروس کرونا: تشخیص چهره امکان دسترسی بدون تماس را فراهم میکند. در شرایط شیوع ویروس کرونا که لزوم ایجاد محیطی بهداشتی تر احساس میشود، این امکان برای تحقق و رعایت اصول بهداشتی بسیار کارآمد به نظر میرسد.
برای مشاهده ی دستگاه های حضور و غیاب و کنترل ترد، روی این لینک کلیک کنید.
بدون دیدگاه