دستگاه حضور و غیاب تشخیص عنبیه یا چشم
در طول زمان، از گذشته تا به امروز روش های زیادی برای شناسایی و احراز هویت افراد استفاده شده و با پیشرفت علم و طبقه بندی شاخص های فردی، استفاده از روش های شناسایی مبتنی بر این شاخص ها افزاش می یابد. بررسی ها بر روی عنبیه چشم نشان می دهد به علت رنگی بودن عنبیه و دارا بودن این مفهوم که این سلول های رنگی دارای الگوی ترتیبی خاصی هستند می توان از آن ها به عنوان روشی برای شناسایی اشخاص و افراد و کار کنان یک سازمان استفاده کرد از این رو دستگاه حضور و غیاب تشخیص عنبیه وارد بازار شد.
سیستم حضور غیاب تشخیص عنبیه
الگوی شناسایی سیستم حضور و غیاب تشخیص عنبیه همانند سیستم حضور و غیاب تشخیص چهره عمل می کند. عنبیه چشم در افراد مختلف متفاوت است و هر فرد داری عنبیه منحصر به فرد است. همانطور که گفته شد همانند دستگاه حضور و غیاب تشخیص چهره ابتدا اطلاعات فردی افراد و همچنین الگوی عنبیه آن ها در سیستم ثبت می شود سپس با هربار قرار گرفتن شخص در مقابل دستگاه، عنبیه شخص اسکن می شود و با اطلاعات موجود در سیستم مقایسه می شود و در صورت تطابق تایید هویت انجا می شود.
عنبیه چیست و چرا برای احراز هویت استفاده میشود؟
به بخش ماهیچه ای چشم که در پشت قرنیه قرار دارد و دارای رنگ دانه است و رنگ چشم را تعیین می کند، عنبیه می گویند. استفاده عنبیه برای شناسایی افراد، اولین بار توسط یک چشم پزشک در سال ۱۹۳۶ مطرح شد. طبق ادعای این چشم پزشک عنبیه هر فرد منحصر به فرد است و احتمال شباهت آن با فرد دیگر حتی از اثر انگشت هم کمتر است.
تشخیص عنبیه چشم از میزان صحت بالایی برخوردار است، به همین علت گزینه ی مناسبی برای شناسایی افراد محسوب می شود.
بطور خلاصه از مزیت های استفاده از این دستگاه میتوان به دقت بالا در تشخیص و شناسایی، سرعت بالا در ثبت حضور و غیاب، کاهش احتمال خطاهای انسانی در پردازش دادهها و افزایش امنیت سیستم اشاره کرد.
مراحل احراز هویت در شناسایی عنبیه چشم
مراحل احراز هویت در سیستم حضور و غیاب چشمی، همانند سیستم حضور و غیاب تشخیص چهره است. با این مراحل که سیستم یک بار چشم را اسکن کرده و اطلاعات را ثبت می کند و برای هربار تردد و ثبت ورود و خروج کافیست شخص جلوی دستگاه قرار بگیرد و داده های بدست آمده از اسکن عنبیه شخص با اطلاعات ثبتی مقایسه و در صورت تطابق هویت تایید و یا رد می شود. برای ثبت عنبیه به عنوان یک روش شناسایی در سیستم، یک فرایند چهار مرحله ای انجام و نهایتا اسکن عنبیه به یک شناسه بیومتریک تبدیل می شود:
- ثبت الگوی عنبیه: عنبیه چشم با استفاده از اسکنر دارای نور مادون قرمز، تصویربرداری دقیق می شود و ویژگی های عنبیه هر دو چشم چپ و راست بررسی می شود. در این دستگاه ها از نور مادون قرمز استفاده می شود به این دلیل که مانند نور طبیعی باعث انقباض در عنبیه نشده و تصویری واقعی و کامل در اختیار قرار می دهد که می توان از آن اطلاعات مورد نیاز را دریافت کرد.
- تحلیل داده ها: با تصویر به دست آمده از چشم فرد مانند وضوح، الگوی ساختاری ماهیچه عنبیه، کنتراست مردمک چشم، میزان گشاد شدن مردمک و بخش های دیگری مثل پلک و مژه ها مورد بررسی و تجزیه و تحلیل قرار می گیرد. در این تجزیه و تحلیل، عنبیه مورد نیاز دستگاه از سایر اجزای چشم جدا می شود.
- ثبت داده: در این مرحله، تصویر باقی مانده از عنبیه در سیستم با مشخصات فردی شخص ثبت می شود.
- تطبیق سازی : در صورت این که فرد مجدد رو به روی دستگاه قرار بگیرد، چشم وی اسکن شده و با تصویر اسکن ثبت شده در دیتا بیس مقایسه می شود.
- تایید و یا رد هویت : در صورت یکسان بودن اسکن به دست آمده با اطلاعات ثبت شده هویت فرد تایید می شود و در صورت عدم تطابق، سیستم هشدار رد هویت می دهد.
مزایای استفاده از دستگاه حضور و غیاب تشخیص چشم
- دقت بالا: الگو عنبیه در چشم بسیار منحصر به فرد و پایدار است و این روش را برای شناسایی بسیار دقیق می کند.
- امنیت بالا: جعل یا تکثیر داده های بیومتریک دشوار است و امنیت در برابر تقلب در هویت را افزایش می دهد.
- سرعت در عملکرد: سرعت تشخیص سریع امکان ردیابی سریع و بدون خطا را در حضور و غیاب پرسنل فراهم می کند.
- سهولت اجرا و استفاده: استفاده آسان در این دستگاه باعث می شود تا بیشتر از سایر روش های بیومتریک مورد توجه قرار بگیرد.
معایب دستگاه حضور و غیاب تشخیص عنبیه چشم
- فرد حتما باید به دستگاه نزدیک شود.
- حساس به حرکت چشم است و کاربر حتما باید به دربین نگاه کند.
- هزینه ی استفاده از این تکنولوژی به نسبت سایر روش های شناسایی بیومتریک، بیشتر است.
- بسته به عوامل محیطی که باعث گشادی و تنگ شدن مردمک چشم شود، سرعت تشخیص آن پایین می آید.
آیا اسکن عنبیه باعث آسیب به بافت چشم می شود؟
اشعه مادون قرمز می تواند دمای زلالیه چشم را کمی افزایش دهد و بر روی آن تاثیر بگذارد، اما زمان تابش اشعه بسیار کوتاه بوده و درعرض ۲ ثانیه انجام می شود. بنابراین احتمال ایجاد آسیب در چشم افراد بسار کم است.
مطالعه بیشتر: تفاوت دستگاه تشخیص مادون قرمز و فناوری نور مرئی
آیا تشخیص عنبیه با لنزهای داخل چشمی کار می کنند؟
بله، لنزهای طبی بی رنگ در سیستم های تشخیص عنبیه تداخلی ایجاد نمی کنند. اما سرعت تشخیص را کاهش می دهند.
سخن پایانی
شناسایی با عنبیه چشم، یکی از روش های قدیمی در شناسایی در حضور و غیاب است و با عرضه سیستم های مبتنی بر فناوری نور مرئی و سهولت استفاده و مزایا و امکانات دستگاه های مبتنی بر تکنولوژی نور مرئی استفاده از این دستگاه ها چندان پیشنهاد نمیشود.
جهت دریافت مشاوره و کسب اطلاعات بیشتر با کارشناسان ما با شماره 02189350 داخلی 1 تماس حاصل فرمایید یا در پیام رسان واتس اپ به شماره 09392545658 پیغام ارسال نمایید.
بدون دیدگاه